tirsdag den 4. oktober 2011

Konflikt, brik 3

Hun skænker kaffe op til Søren og Mette. De begynder at småsludre om vejret først og bevæger sig langsomt ind på Mettes dagligdags problemer. ”Hvordan er det gået siden sidst” spørger Søren. ”Det går lidt bedre” siger Hannah mens hun trækker på det. Mette vender blikket over mod Tobias og spørger ham: ”hvordan har du det Tobias ?”. Tobias svarer ikke, da han er meget optaget af fjernsynet. Hannah beder Tobias om at svare på Mettes spørgsmål, men Tobias reagerer stadig ikke.
Så rejser Hannah sig og går hen til drengen og med hævet stemme siger hun: ”Tobias vil du godt svare damen på hendes spørgsmål”. Tobias siger: ”ikke nu”. Hannah reagerer resolut og slukker for fjernsynet. Så vågner Tobias op og bliver meget sur og råber højt: ”du må ikke slukke for fjernsynet mor”. Han rejser sig op og får øje på sit saftevand, der står på bordet, han tager en hurtig beslutning, slår ud med hånden og glasset ender på gulvet. Tobias løber skrigende ud af stuen og smækker døren højlydt.
Hannah slår opgivende ud med armene og sætter sig grædende ned i sofaen og siger: ”sådan ender det altid, han bliver så hidsig. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre” siger hun.
Mette kigger på Hannah med et kritisk blik og siger med en vis bestemthed i stemmen: ”det dur ikke, at du bliver så hidsig, for det er jo ikke Tobias’ skyld”.
Søren rynker lidt på panden og sender Mette et afvisende blik og overtager samtalen med Hannah. Derefter forsøger han, at lette stemningen, ved at tale beroligende til Hannah. Samtidig opfordrer han hende til, at forsøge at løse konflikten med Tobias. Han beder hende tørre øjnene og derefter at gå ind til Tobias og tage en rolig snak med drengen omkring hele situationen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar